Mozak-ikonica

Uvod u Skynet

Radionica je namenjena studentima koji se do sada nisu susreli sa pojmovima Machine Learning i Data Science. Glavni cilj je da se polaznici upoznaju sa osnovnim konceptima Machine Learning -a i da se dalje zainteresuju za učenje ove oblasti. Na radionici će biti objašnjeno više algoritama (linearna i logistička regresija, klastering) kao i razlika između nadgledanih i nenadgledanih algoritama. Takođe će biti reči i o OCR-u i NLP-u. Kako biste se uverili da oblast Machine Learning-a nije bauk predavači će pokazati kod iskucan u Python-u. Stefan i Svetlana će davati brojne primere koji oslikavaju kako sve funkcioniše u praksi. Neophodno predznanje: nije potrebno ali je odlično ako poznajete osnove iz matematike, statistike i Python-a. Da li je potrebno poneti svoj laptop: nije potrebno. Potreban softver za rad na radionici: nije potreban

Svetlana
Svetlana Tomić

Zdravo društvo, ja sam student druge godine FON-a, i još kao brucoš sam se zainteresovala za Machine Learning tako što sam to učila sa kolegama iz FONIS-a. Ljudi veruju da je u prvoj godini teško pratiti nešto što u sebi ima toliko statistike, matematike i programiranja, ali verujem da sam svojim primerom pokazala da stvarno nije problem ako se osobi dovoljno svidi data oblast. Uspevala sam da ispratim radionice, kurseve i manji projekat koji smo radili sasvim dobro, pa bih volela i vama da pokažem kako ova oblast uopšte nije toliko strašna i da zapravo može biti vrlo interesantna i korisna. Zato vas pozivam da se prijavite za našu radionicu, pa ćemo zajedno ući u svet Machine Learning-a!

Stefan
Stefan Krstović

Ćao, ja sam vaš kolega sa treće godine FON-a. Za Machine Learning sam se zainteresovao u toku prošle godine zahvaljujući FONIS-ovim internim radionicama iz ove oblasti. ML je jedna od retkih disciplina gde je potrebno primeniti znanje iz programiranja, matematike i statistike, ali i poslovnog sveta, tako da mislim da je baš ta svestranost ono što me je prvobitno privuklo. Od tada sam video koliko ML i generalno Data Science imaju široku primenu i koliko imaju potencijala da pomognu pri rešavanju najraznovrsnijih problema, tako da zbog toga hoću još više da istražujem. Nadam se da ću uspeti svoju zainteresovanost da prenesem i na vas. Vidimo se na S2S-u!