Mining-ikonica

Data Mining

Praktični data mining kurs za početnike ima za cilj da vas brzo uputi u ovu zanimljivu oblast i motiviše i osposobi da dalje istražujete. Ovde učimo kako da iskoristimo podatke i iz njih izvučemo poslovnu vrednost. Istraživaćemo realne setove podataka koristeći Python kroz sve faze procesa. Kurs obuhvata četiri celine:
   1. Eksplorativna analiza i vizuelizacija,
   2. Pripremanje podataka,
   3. Izrada prediktivnih modela,
   4. Evaluacija modela.
Akcenat je na praktičnom radu sa podacima i razumevanju čitavog procesa. Najviše vremena posvetićemo trećoj celini, gde ćemo naučiti neke fensi algoritme mašinskog učenja koji će nam pomoći da izgradimo super modele. Data Mining kurs je zabavno i sadržajno druženje. Neophodno predznanje: Poželjno je da poznajete osnove programiranja i statistike, ali nije neophodno. Da li je potrebno poneti svoj laptop: Da. Potreban softver za rad na radionici: Razvojno okruženje: Anaconda sa Anaconda Navigatorom.

Dimitrije
Dimitrije Milenković

Student Fakulteta organizacionih nauka i data analyst u Netcastu. Duže od godinu dana bavi se razvojem marketing i data-driven softvera za telco i OTT-IPTV industriju. Sa sjajnim timom, radi na razvoju AnonQA-a, platformi koja stimuliše interakciju i diskusiju tokom masovnih događaja, poput konferencija i radionica. Prati razvoj tehnoloških inovacija i biznisa zasnovanih na monetizaciji podataka. Voli data science, preduzetništvo, hakatone i festivale.