C language-ikonica

Osnove C-a

U ovoj radionici će se obrađivati osnove programskog jezika C. U početku studenti će naučiti kako da se snađu u okviru programskog paketa Visual Studio, zatim će se upoznati sa tipovima promenljivih, funkcijama, nizovima i pokazivačima. Cilj cele radionice je lakši ulazak u materiju Programiranja 1, koji predstavlja veliki problem za većinu brucoša. Zbog velikog interesovanja za ovu radionicu, ista će se održati u dve sale. Neophodno predznanje: Nije neophodno predznanje. Da li je potrebno poneti svoj laptop: Nije potrebno. Potreban softver za rad na radionici: Sav softver postoji na fakultetskim računarima.

Stevan
Stevan Radovanović

Student sam treće godine Fakulteta organizacionih nauka, smer Informacioni sistemi i tehnologije. Sa programiranjem sam se upoznao na prvoj godini fakulteta, i od tada nastavio da unapređujem svoje znanje u toj oblasti. Sa svojim timom "LightIdeas" učestvovao sam na hakatonima i ostalim programerskim takmičenjima, na kojima smo imali nekoliko zapaženih rezultata.

Nemanja
Nemanja Rašić

Student sam treće godine Fakulteta organizacionih nauka. Spreman sam da znanje stečeno u višegodišnjem bavljenju programiranjem prenesem na druge i time olakšam svakom polazniku kursa prve korake u upoznavanju sa programskim jezikom C. Jedan sam od onih koji je svoje prve linije koda napisao upravo u C-u i time zakoračio u svet programiranja. Programiranje je za mene jedan vid zabave, igre, gde pred sobom imaš zadatak koji se može rešiti na različite načine, a jedno od rešenja je tvoje, samim tim i jedinstveno!Mateja
Mateja Ivanović

Za programiranje sam se zainteresovao u srednjoj školi, ali sam ga stvarno zavoleo tek na fakultetu i sve je počelo baš na s2s radionici. Volim da podelim ono što sam naučio sa drugima i to na način na koji im niko drugi neće objasniti.

Zoran
Zoran Kašćelan

Student sam druge godine Fakulteta organizacionih nauka. Programiranjem se aktivno bavim još od srednje škole. Moj glavni cilj na ovom projektu je da pomognem drugim studentima da steknu način razmišljanja koji će im otvoriti sva vrata na polju programiranja.